Mainos
Mainos

Saharassa satoi lunta ensimmäistä kertaa lähes 40 vuoteen – upeat kuvat lumen koristelemasta punaisesta hiekasta

Saharassa on satanut lunta. Maanantaina lunta tuli Ain Sefran kaupungissa Algeriassa,  kertoo The Telegraph. Viimeksi lunta satoi samalla alueella noin 40 vuotta sitten. 

Amatöörikuvaaja Karim Bouchetata kuvasi autiomaan hiekkadyynejä lumipeitteessään. Lunta on vain vähän ja se suli päivässä pois. Bouchetata otti kuvansa Ain Sefrassa maanantaina 19.12.

– Kaikki olivat aivan ihmeissään kun autiomaassa satoi lunta. Se on hyvin harvinainen tapahtuma, kertoo Bouchetata.

Sahara on 9 324 000 neliökilometrin laajuinen kuuma hiekkaerämaa, joka levittäytyy Algerian, Tsadin, Libyan, Malin ja Marokon alueille.

– Näytti uskomattomalta kun lumi vähitellen peitti hiekan. Sain hienoja kuvia. Lumi pysyi maassa päivän verran, mutta nyt se on jo sulanut, kertoo Bouchetata.

Tiettävästi tämä on toinen kerta ihmisiän aikana, kun lunta satoi Saharassa. Edellisen kerran Ain Sefrassa oli lunta 18.2.1979. Silloin lumisade kesti puolisen tuntia. Ain Sefraa sanotaan portiksi  Saharaan ja se sijaitsee Atlasvuoriston päässä.

Saharan autiomaassa päivälämpötila saattaa helposti nousta yli 50 asteen, tosin talviaikaan lämpötila voi pudota alle 20 asteen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme