Mainos
Mainos

Sähkökatkoista kärsivään New Yorkiin on nyt luvassa lunta

Myrskyn runtelemaan Yhdysvaltain koillisosaan luvataan kylmää ja jopa myrskyistä säätä ensi viikoksi. Kovien tuulien, sateiden ja kylmän ilman pelätään haittaavan raivaus- ja pelastustöitä. Luvassa saattaa olla jopa lunta. Televisioennusteiden mukaan sää ei kuitenkaan tule aiheuttamaan yhtä laajoja tuhoja kuin alkuviikosta riehunut Sandy-myrsky.

Itärannikolla on edelleen kolme miljoonaa kotitaloutta ja yritystä ilman sähköä. New Yorkin kaupungissa ilman sähköä sinnittelee kymmeniätuhansia kotitalouksia.

Avustusjärjestöt ja paikalliset viranomaiset ovat perustaneet lämpimiä suojapaikkoja, joihin ilman sähköä olevat ihmiset voivat mennä lämmittelemään. Avustusjärjestö Punaisen Ristin mukaan jo noin 18 000 ihmiselle on tarjottu turvapaikka.

Pelkästään Punaisella Ristillä on 4200 vapaaehtoista auttamassa myrskystä kärsineitä. Järjestön mukaan apua saatetaan saada myös naapurimaista Meksikosta ja Kanadasta.

Sandy-myrsky vaati Yhdysvalloissa ainakin 109 ihmisen hengen.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme