Mainos
Mainos

Sähköt poikki Gazassa

Polttoainekuljetukset on jäädytetty rajanylityspaikan turvallisuusongelmien vuoksi. Tämä taas vaikuttaa sähköntuotantoon.

Sähköt katkaistiin illalla useista osista Gazan aluetta polttoainepulan vuoksi. Palestiinalaisten sähköyhtiön mukaan se ei ole saanut polttoainetäydennystä Israelista, joten yhtiö on joutunut keskeyttämään lähes kaiken sähköntuotantonsa.

Yhtiöllä on Gazassa yksi 140 megawatin laitos, joka tuottaa kolme neljännestä alueen tarvitsemasta sähköstä. Laitoksen neljästä generaattorista kolme on nyt pysähdyksissä. Loput Gazan sähköntarpeesta tyydytetään tuontisähköllä Israelista ja Egyptistä sekä joillakin yksityisillä generaattoreilla.

- Emme ole saaneet polttoainetta sitten toissa-aamun. Emme saaneet mitään tänään perjantaina, ja koska huomenna on juutalaisten sapatti, ei apua ole tulossa silloinkaan. Tilanne on vaikea, sanoi sähköyhtiön johtaja Rafik Maliha. Hän varoitti, että viimeinenkin generaattori on vaarassa seisahtua sunnuntaiaamuna.

Polttoainekuljetukset on jäädytetty rajanylityspaikan turvallisuusongelmien vuoksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme