Mainos
Mainos

Sahlin: Estonia-turmasta ei uutta tutkintaa

Ruotsin hallitus on antanut Psykologisen puolustuksen hallinnolle (SPF) tehtäväksi tehdä Estonia-turmaan liittyviä lisäselvityksiä, mutta mistään uudesta onnettomuustutkinnasta ei ole kyse. Näin kertoi ruotsalainen uutistoimisto TT viitaten ministeri Mona Sahlinin antamiin tietoihin.

Estonia ennen uppoamista

Sahlin on jo aiemmin vakuuttanut, ettei turman syitä ryhdytä tutkimaan uudelleen. Eilisiltana antamassaan lausunnossa hän teki uudestaan selväksi, ettei SPF:lle annetussa tehtävässä ole kyse uudesta tutkinnasta.

Tänään olikin epäselvää, mitä SPF:n on määrä tutkia ja millaisin valtuuksin. Ruotsissa on arvosteltu ankarasti kansainvälisen tutkintalautakunnan loppuraporttia turmasta ja sen syistä. Sahlin on pitänyt mahdollisena, että joitakin omaisjärjestöjen esiin nostamia pohdintoja voitaisiin selvittää. Estonia upposi syyskuussa 1994. Turmassa kuoli yli 800 ihmistä.

(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme