Mainos
Mainos

Säiliöauton kuljettaja NRK:lle: "Kuului useita räjähdyksiä"

Tunnelista pelastautunut säiliöauton kuljettaja kertoo, että säiliö irrottautui autosta hänen ajaessaan ulos tunnelista.

Norjan yleisradion NRK:n haastattelema kuljettaja kuvailee, kuinka onnettomuus tapahtui. Säiliöauton törmääminen seinään aiheutti tunnelissa räjähdyksiä ja massiivisen tulipalon.


– Kun olin matkalla ulos tunnelista, kuulin takaa pamauksen ja katsoin takapeiliin nähdäkseni onko säiliölle tapahtunut jotain. Pysähdyin, hyppäsin ulos autosta ja näin, että säiliö oli irronnut autosta ja törmännyt kallion seinämään. Siitä vuosi bensiiniä, Tore Myrstad sanoo NRK:lle.

Tämän jälkeen Myrstad soitti hätäkeskukseen ja meni tunnelin suulle pysäyttämään autoja, jotka olivat ajamassa sisälle tunneliin. 

Myrstadin mukaan onnettomuus oli pelottava. Hän kertoo, että hän hätäpuhelun jälkeen hän pudotti puhelimensa ja lähti juoksemaan. Myrstadin lisäksi tunnelista on tullut ulos 14 ihmisiä. Kolme heistä on viety sairaalaan savun hengittämisen vuoksi.

Myrstadin mukaan paikalta kuului useita räjähdyksiä.

– Säiliössä on 16 000 litraa bensiiniä. Bensiiniä oli jaettu neljään pienempään säiliöön, joten kuului useita räjähdyksiä toinen toisensa jälkeen. 

Hänen mukaansa sillä puolella millä hän tunnelissa ajoi, ei ollut muita. Hän ei kuitenkaan tiedä, onko toisella puolella ihmisiä tai onko autoja ehtinyt ajamaan sisään tunneliin ennen hälytystä.

Paikalta otetut kuvat kertovat, että tunnelista tulee paksulti savua. Pelastushenkilökunta on paraikaa poistumassa Bremangerin tunnelista, sillä tunnelisssa on romahdusvaara.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme