Mainos
Mainos

Saippuaopperaa Capitol Hillin kupeessa - Cheneyn tyttäret ilmiriidassa

Yhdysvaltain entisen varapresidentin Dick Cheneyn tyttäret ovat ajautuneet välirikkoon. Mary ja Liz Cheneyn kiista on yltynyt julkiseksi mutapainiksi, jonka käänteitä suuri yleisö seuraa kiinnostuneena.

Cheneyn perhedraaman aineksia ovat sosiaalinen media, vihainen, samaa sukupuolta oleva puoliso, tärkeä vaalikampanja ja kahden lapsensa näkemysten väliin epämukavasti jäänyt isä, kirjoittaa amerikkalainen New York Times -lehti (NYT).

Sisarusten välirikko juontaa juurensa kiistaan homoliitoista. Mary Cheney on lesbo ja avioitunut viime vuonna pitkäaikaisen kumppaninsa Heather Poen kanssa. Liz Cheney kampanjoi paraikaa päästäkseen senaattoriksi. Kampanjansa aluksi Liz Cheney linjasi kantansa homoliittoihin torjuvaksi ja niin oli soppa valmis.

Mary Cheneylle ja Heather Poelle viimeinen niitti oli Liz Cheneyn esiintyminen uutiskanava Foxin ajankohtaisohjelmassa. 

NYT:n mukaan Liz Cheney oli todennut ohjelmassa vastustavansa homoliittoja ja olevansa asiasta eri mieltä sisarensa kanssa. Loukkaantunut sisko oli antanut oman vastineensa Facebookissa. Lisää vettä myllyyn kaatoi siskon puoliso, joka piikitteli Facebookissa kälyään vaalipiirin vaihtamisesta senaattoripaikan saamiseksi. 

- Miltähän Lizistä tuntuisi, kun hän huomaisi osavaltiosta toiseen muuttaessaan, että hänen perheensä on hyväksytty yhdessä mutta ei toisessa. Niin Liz, olet kälyni 15 osavaltiossa ja DC:ssä, Poe kirjoitti NYT:n mukaan.

Homoliitto hiertää paitsi Cheneyn perhettä myös koko republikaanista puoluetta, joka yrittää kosiskella sekä muuttuvaa Amerikkaa että sen konservatiivista perusainesta.

Sisarten isä, George W. Bushin varapresidentti Dick Cheney esitti aikanaan aktiivisena poliitikkona tytärtään huomattavasti vapaamielisempiä näkemyksiä homoliitoista. Sittemmin hän on todennut suositussa Barbara Walters -ohjelmassa jopa hyväksyvänsä täysin homoliitot.

Liz Cheneyn linjaus perustuu ilmeisesti siihen, että hänen vastustajansa senaattorikilvassa kosiskelee republikaanien oikeaa siipeä ja teekutsu-linjalaisia.

NYT:n mukaan Liz Cheneyn lähipiiri on kertonut tämän olevan kiukkuinen sisarelleen siitä, että sisar vaimoineen tekee heidän kiistastaan julkisen. Liz Cheney pitää sisarensa ehdottomuutta myös tekopyhänä, sillä tämä on aikanaan kampanjoinut hyvin aktiivisesti presidentti Bushin uudelleen valinnan hyväksi - Bushan on tunnettu homoliittoja jyrkästi vastustavasta kannastaan. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme