Mainos
Mainos

Sairaala teki väärän diagnoosin: Mies istui pyörätuolissa yli 40 vuotta turhaan

Portugalissa on paljastunut tapaus, jossa mies on joutunut käyttämään pyörätuolia jopa 43 vuoden ajan väärän diagnoosin takia. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP viitaten sanomalehti Jornal de Noticiasen tietoihin. Yli 50-vuotiaana mies on jälleen alkanut opetella kävelyä. 

Kun Rufino Borrego oli 13-vuotias, hänellä diagnosoitiin lihasdystrofia eli parantumaton lihasrappeuma Lissabonin sairaalassa. Ainoa tapa, jolla hän pystyisi jatkossa liikkumaan, olisi pyörätuoli. Pyörätuolilla hän kulkikin yli neljä vuosikymmentä. 

Vuonna 2010 Borrego meni käynnille neurologin luokse. Neurologi tutki miestä ja havaitsi, ettei hänellä ollutkaan lihasdystrofiaa, vaan täysin toinen sairaus. Neurologi diagnosoi taudin myasteniaksi, joka vain heikentää, mutta ei todellakaan rappeuta lihaksia. Tätä harvinaista sairautta voidaan vieläpä hoitaa lääkityksellä.

Heti uuden diagnoosin jälkeen Borrego alkoi opetella kävelyä. Vuoden harjoittelun jälkeen hän kykeni jo etenemään jalkaisin kotinsa nurkalla olevaan kahvilaan, joka on kaikki vuodet ollut hänen kantapaikkansa.

– Me ajattelimme, että tämä on ihme, kahvilan omistaja Manuel Melao kertoo lehdessä.

Nyt 61-vuotias Borrego kykenee elämään täysin normaalia itsenäistä elämää. Hänen sairautensa vaatii vain pari fysioterapiakäyntiä vuosittain.

Ihme on myös se, että Borregolla ei ole kaunaa Lissabonin sairaalaa kohtaan. Sairaala on puolustautunut sillä, että myastenia oli lähes täysin tuntematon sairaus 1960-luvulla, eikä oikeaa diagnoosia tämän takia onnistuttu tekemään. Borrego on hyväksynyt sairaalan selityksen.

– Haluan vain pystyä liikkumaan elämässäni, Borrego sanoo vaatimattomana lehden haastattelussa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme