Mainos
Mainos

Sairaala varautuu pahimpaan: Pelastussukellusvene pian valmis Argentiinassa – etsinnöissä mukana myös norjalaistankkeri

Paikallinen sairaala on asetettu hälytysvalmiuteen Argentiinassa jo viikko sitten kadonneen sukellusveneen miehistön löytymisen varalta, kertoo Ara San Juanin etsintöjä tiiviisti seuraava La Nación -lehti

Viranomaisten mukaan sairaalaa on kehotettu varaamaan mahdollisille potilaille yhteensä tehohoitoyksikön tarvittavine laitteineen ja neljä sairaalahuonetta. Laivaston pyynnön takia osa sairaalaan suunnitelluista ei-kiireellisistä leikkauksista jo peruttu.

ARA San Juan -sukellusveneen etsintöihin ollaan parhaillaan valjastamassa mukaan uutta, kauko-ohjattavaa minisukellusvenettä miehistön saamiseksi pinnalle. Etsintöjen komentokeskus on Argentiinan laivaston alus Sofia 100, jossa minisukellusvenettä valmistellaan ja josta sitä myös liikutellaan.

Katso myös vuonna 2014 Ara San Juan -sukellusveneessä kuvattu video, josta saa käsitystä aluksen sisätiloista.


Minisukellusvene on varustettu paineenkestävällä kameralla, jota voidaan käyttää apuna mahdollisessa pelastusoperaatiossa. Minisukellusveneen saamisessa turvallisesti veteen on kuitenkin omat kommervenkkinsä, joten sen käyttöönotto saattaa kestää jopa pari vuorokautta.

Minisukellusvene olisi samalla miehistön pelastusalus. 7-8-metrinen alus pystyy kiinnittymään varsinaisen, 66-metrisen sukellusveneen kannelle ja se kykenee kuljettamaan kerrallaan 16 ihmistä. Sukellusvene Ara San Juanissa on 44 hengen miehistö.

Norjalainen öljytankkeri matkalla alueelle

Etsintöihin osallistuu myös norjalainen öljytankkeri Skandi Patagonia, joka lähti kohti oletettua uppoamisaluetta eilen iltapäivällä. Sen odotetaan olevan perillä yhdessä tai kahdessa vuorokaudessa.

Skandi Patagonia on varustettu kaikuluotaimella, jonka kaikukeila on 250 metriä leveä. Lisäksi siinä on kauko-ohjattava laite, jolla päästää 1200 metrin syvyyteen. 

ARA San Juan -sukellusvene havaittiin viimeisen kerran viikko sitten keskiviikkona eli 15. marraskuuta. Alus oli tuolloin noin 480 kilometrin päässä Patagonian rannikolta.

Ennen katoamistaan sukellusveneen miehistö oli ilmoittanut sähköviasta. Komentokeskuksesta alusta kehottiin palaamaan tukikohtaansa, minne sitä kuitenkin edelleen odotetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme