Mainos
Mainos

Sairaalaskandaali paljastui Intiassa – sterilisoidut naiset hylättiin tajuttomina pellolle

Intiassa on tullut ilmi järkyttävä sairaalaskandaali, kun kymmeniä sterilisaation läpikäyneitä naisia jätettiin tajuttomina peltoaukealle. Syynä oli se, että sairaalassa ei ollut tarpeeksi tilaa heille.

Intian terveysviranomaisten mukaan tapaus sattui Maldan alueella sijaitsevassa sairaalassa Itä-Intiassa tiistaina. Sairaalassa kaikkiaan yli sadalle naiselle oli tehty sterilisaatioleikkaus, minkä jälkeen vielä tajuttomat potilaat kannettiin ulos ja jätettiin maahan makaamaan.

Potilaiden kaamea kohtelu paljastui, kun televisiokanava NDTV esitti amatöörin ottamaa videokuvaa tapahtumasta.

Paikallisten terveysviranomaisten mukaan sairaalassa ei ollut tarpeeksi tilaa näin suuren potilasmäärän majoittamiseen. He ovat myös tuominneet potilaiden kohtelun "epäsopivana".

– Yli sata naista, joista suurin osa oli köyhiä, tulivat leikkaukseen. Välittömästi toimenpiteen jälkeen lääkärit pyysivät avustajia siirtämään naiset viereiselle pellolle, kertoi Länsi-Bengalin terveyspalveluiden johtaja Biswa Ranjan Satpathi.

– Tämä (kohtelu) on epäinhimillistä. Me olemme määränneet, että asia tutkitaan perusteellisesti.

Lääketieteen asiantuntijat ovat olleet järkyttyneitä sairaalan järjestämästä "sterilisaatioleiristä", jonka aikana neljä lääkäriä teki kaikkiaan 106 sterilisaatiota päivässä.

Toisin kuin Kiina, Intia ei ole rajoittanut lailla perheen lapsien lukumäärää. Suuresta väkimäärästä johtuen paikalliset viranomaiset kuitenkin tarjoavat sterilisaatioon suostuville pariskunnille usein erilaisia kannustimia, kuten auton tai elektroniikkaa.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme