Mainos
Mainos

Sairaanhoitajia syömälakossa Puolassa

Sairaanhoitajat vaativat palkankorotuksia ja sairaaloiden uudistamista. Puolan pääministerin mukaan palkankorotukset ovat uhka valtiontaloudelle.

Puolassa noin 200 sairaanhoitajaa on osoittanut mieltään pääministerin kanslian edustalla Varsovassa. Neljä hoitajaa ehti olla myös syömälakossa joitakin tunteja.

- Neuvottelut jatkuvat, mutta syömälakko on ohi, ilmoitti ammattiliiton edustaja illalla.

Syömälakon aloittaneet hoitajat olivat linnoittautuneina pääministerin kanslian yhteen huoneeseen viikon ajan. He suostuivat lähtemään, kun olivat tavanneet pääministeri Jaroslaw Kaczynskin.

Kaczynski on torjunut palkankorotukset ja varoittanut, että suostuminen hoitajien sekä lääkärien vaatimuksiin romahduttaisi koko valtiontalouden. Sairaanhoitajien työtaistelu tuntuu sadoissa sairaaloissa.

Hoitajat ja lääkärit uhkaavat hakea töitä muualta Euroopasta, ellei heidän toiveitaan kuunnella. He patistavat hallitusta myös uudistamaan sairaaloita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme