Mainos
Mainos

Sairaita lapsia ilahduttanut Batman-hyväntekijä kuoli traagisessa onnettomuudessa

Sairaita lapsia Batman-sarjakuvahahmoksi pukeutuneena ilahduttanut Leonard B. Robinson on kuollut auto-onnettomuudessa, kertovat uutistoimistot. 

Robinson nousi kuuluisuudeksi Yhdysvalloissa vuonna 2012, kun poliisi pysäytti hänen ajamansa mustan Batmobilen, jolla nimellä lepakkomiehen menopeli tunnetaan. 

Kojelautakameran kuvaama video Batman-pukuun sonnustautuneesta Robinsonista nousi Youtube-hitiksi, ja sitä esitettiin useissa uutislähetyksissä.

Siivousbisneksestä hyväntekijäksi

Tarina sai lisää kierroksia, kun selvisi, että Robinson vierailee Batman-asuun pukeutuneena paikallisissa sairaaloissa ilahduttamassa lapsia.

Hän oli myynyt siivousbisneksensä ja käytti noin 23 000 euroa vuodessa sairaille lapsille ostamiinsa leluihin ja Batman-muistoesineisiin.

– Tuntuu siltä, että minulla on suurempi vastuu kuin tavallisella ihmisellä. Ja se vastuu on seistä lasten tukena ja saada heidät hymyilemään mahdollisimman paljon, Robinson kertoi Washington Postin vuonna 2012 kirjoittamassa henkilökuvassa.

Hän sanoi, että tietää kuulostavansa kornilta, mutta ei välitä siitä.

Oli tarkistamassa autonsa moottoria

Robinson sai surmansa, kun hän oli noussut moottoriongelman takia ulos Batmobilestaan. Mies seisoi moottoritien vierustalla, kun Toyota-merkkinen henkilöauto osui häneen. 51-vuotias hyväntekijä kuoli välittömästi.

Toyotaa ajanut kuljettaja ei loukkaantunut, eikä häntä vastaan ole nostettu syytettä.

Robinson oli kuollessaan kotimatkalla South Charlestonin kaupungissa järjestetyistä kesäfestivaaleista, joissa hän oli viikonlopun aikana tavannut satoja lapsia.

– Hän kertoi aina lapsille, kuinka paljon arvostaa heitä, ja kuinka hyviä he ovat. Kun hän puhui lapsille, hän sai heidät tuntemaan itsensä maailman tärkeimmiksi ihmisiksi, paikallisen järjestön edustaja Sharen Sumpter-Deitz sanoi. 

Ensimmäisenä Suomessa Batmanin poismenosta kertoi Ilta-Sanomat

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme