Mainos
Mainos

Sairaudet leviävät Sudanin tulvissa

Maan historian pahimmat tulvat ovat jättäneet kymmeniä tuhansia ihmisiä kodittomiksi. Sairaudet leviävät saastuneen veden kautta, mutta avustuksia on saatu vain vähän.

Useat Sudanin historian pahimpien rankkasateiden uhrit ovat jääneet ilman apua. YK:n mukaan avustuksia on lähetetty Sudaniin vain miljoona dollaria, vaikka todellinen avuntarve on noin 20 miljoonaa dollaria.

Vähintään 131 ihmistä on kuollut, ja uhrien määrän pelätään kasvavan jatkuvasti. Sairaudet leviävät veden valtaan joutuneissa kylissä. Esimerkiksi hoitamattomaan koleraan voi menehtyä vuorokaudessa. Maan terveysministeri sanoo, että Reutersin tutkimuksen mukaan jopa 70 prosenttia vesinäytteistä sisälsi kolerabakteereita. Maailman terveysjärjestö (WHO) on vahvistanut tiedon.

Erityisesti Sudanin keskiosat ovat kärsineet valtavasti rankkasateiden aiheuttamista tuhoista. Kymmenet tuhannet kodit ovat huuhtoutuneet tulvan mukana. Lisäksi noin 13000 karjaeläintä on kateissa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme