Mainos
Mainos

Saksa, Ranska ja Italia tiukassa brexit-rintamassa: Britannian kanssa ei vielä neuvotella

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, että Saksa on samaa mieltä Ranskan ja Italian kanssa siitä, että EU:n ja Britannian välisistä suhteista ei neuvotella ennen kuin Britannia virallisesti ilmoittaa erostaan EU:lle.

Merkelin mukaan hän, Ranskan presidentti Francois Hollande ja Italian pääministeri Matteo Renzi ovat yksimielisiä siitä, että ennen eroilmoitusta ei pidetä virallisia eikä epävirallisia neuvotteluja.

BBC kertoi jo aiemmin Saksan hallituksen linjanneen, että Britannian EU:sta irtautumisesta ei voida neuvotella Euroopassa ennen kuin Britannia on käynnistänyt virallisen eroprosessin.  

Saksan ja Ranskan ulkoministerit ovat myös ilmoittaneet vahvistavansa EU:ta brexitin takia. Saksan Frank-Walter Steinmeyer ja Ranskan Jean-Marc Ayrault kutsuvat yhteisessä julkilausumassaan muita Euroopan maita mukaan ponnistukseensa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme