Mainos
Mainos

Saksa ei vaadikaan hakaristikieltoa EU:hun

Jo vuosia EU:ssa on etsitty yhtenäistä lainsäädäntöä rasistisille rikoksille.

Euroopan unionin puheenjohtajamaa Saksa ei aiokaan vaatia EU:n laajuista kieltoa natsitunnusten käytölle. Saksa linjasi tiedotteessa eilen, ettei maan aikomuksena ole kieltää yksittäisiä tunnuksia, kuten hakaristejä.

Aiemmin tässä kuussa maan oikeusministeri Birgitte Zypries puolusti tunnusten kieltoa koko EU:ssa. Saksassa natsitunnukset on kielletty lailla.

Saksa aikoo kuitenkin ehdottaa, että kansanmurhan kieltäminen, vähättely ja hyväksyminen olisivat rikoksia koko EU:ssa, jos väitteet esitetään rasistisessa yhteydessä.

Myös juutalaisten joukkotuhon kieltäminen olisi siten rangaistavaa, jos väite tehdään kiihottavassa merkityksessä. Yksioikoista holokaustin kieltämisen kriminalisointia Saksa ei kuitenkaan vaadi.

EU:ssa on yritetty jo vuosia etsiä yhtenäistä lainsäädäntöä rasistisille rikoksille, mutta yksityiskohdista ei ole löydetty sopua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme