Mainos
Mainos

Saksa: EU tuhoamaan merirosvojen varastoja Somalian rannoilla

EU harkitsee merirosvouksen vastaisen Atalanta-operaation ulottamista Somalian rannikolle. Nykyisin Atalantan toiminta-aluetta ovat Somalian ja Jemenin välinen Adeninlahti sekä Intianmeri.

Saksan mukaan EU suunnittelee operaation laajentamista rannoille, missä merirosvot varastoivat aseita, veneitä ja polttoainetta.

– Kyse olisi merirosvojen logistiikan tuhoamisesta rannoilla, ei joukkojen määräämisestä maahan, Saksan ulkoministeriö korosti.

Kansainvälinen merenkulkujärjestö IMB kertoi hiljattain, että tänä vuonna ennätysmäärä rahtilaivoja on joutunut merirosvojen hyökkäysten kohteeksi. Valtaosassa tapauksia asialla olivat somalimerirosvot.

Järjestön mukaan merirosvot onnistuvat kuitenkin yhä harvemmin saamaan aluksia haltuunsa. Tästä on IMB:n mukaan kiittäminen sitä, että sotalaivat ovat aloittaneet partioinnin kauppalaivojen turvana Somalian vesillä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme