Mainos
Mainos

Saksa huolissaan: EU-alueelle pyritään yhtä enemmän Libyan kautta

Saksan sisäministerin Thomas de Maizieren mukaan pakolaisten ei pitäisi enää päästä Saksaan ja muualle Eurooppaan niin sanottua Balkanin reittiä pitkin.

De Maiziere on kuitenkin huolissaan pakolaisten määrän mahdollisesta kasvusta, koska ihmisiä tulee nyt Libyan kautta Italiaan.

Balkanin reitti meni käytännössä umpeen sen jälkeen, kun EU ja Turkki solmivat takaisinottosopimuksen viime kuussa.

– On selvää, että Balkanin reitti on menneisyyttä. Se ei ole enää reitti, jota pitkin ihmisiä voi tulvia Saksaan, Itävaltaan ja muualle Keski-Eurooppaan, de Maiziere sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Nyt ongelmana ovat de Maizieren mukaan vaihtoehtoiset reitit. Erityisesti niin sanottu Keskisen Välimeren merireitti Libyan ja Italian välillä on vilkastunut.

Suomen Rajavartiolaitoksen mukaan maaliskuussa reitillä havaittiin noin 9600 laitonta ulkorajan ylitystä. Vuoden 2015 maaliskuussa vastaava luku oli noin 2300.

Rajavartiolaitoksen Dornier-valvontalentokoneen oli määrä lähteä tänään EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin koordinoimaan yhteisoperaatioon Italian eteläpuoleisella merialueella. Kone on mukana operaatiossa 1.5. – 7.6.2016.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme