Mainos
Mainos

Saksa ja Brasilia haluavat YK:n tuomitsevan nettivakoilun

Saksa ja Brasilia haluavat viedä sähköisen vakoilun YK:n yleiskokouksen käsittelyyn. Maat ovat laatineet päätöslauselmaluonnoksen, jossa vaaditaan lopettamaan liiallinen elektroninen valvonta.

Luonnoksessa ei mainita mitään valtiota nimeltä. Diplomaattien mukaan kärki kohdistuu silti selvästi Yhdysvaltoihin. Ehdotuksessa jäsenmaita kehotetaan ryhtymään toimiin, jotta estetään elektronisesta tarkkailusta aiheutuvat ihmisoikeuksien rikkomukset.

Saksa ja Brasilia ovat antaneet luonnoksen yleiskokouksen komitean nähtäväksi. Diplomaatit arvelevat, että esitys voisi ehtiä yleiskokouksen käsittelyyn ensi kuussa.

Saksan ja Brasilian johtajat ovat tuominneet Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n laajamittaisen vakoilun. Viraston on syytetty vakoilleen maailman johtajia. Nimeltä on mainittu Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Brasilian presidentti Dilma Roussef.

(MTV3 - STT - Reuters - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme