Mainos
Mainos

Saksa ja Itävalta patistavat EU:ta jatkamaan rajatarkastuksia

Saksa ja Itävalta kertovat keskustelevansa Euroopan unionin kanssa väliaikaisten rajatarkastusten jatkoajasta Schengen-alueella.

Rajatarkastukset otettiin käyttöön viime vuonna, kun Eurooppaan saapuneiden pakolaisten tilanne uhkasi riistäytyä käsistä. Tarkastusten sovittu takaraja tulee kuitenkin vastaan toukokuussa. 

Saksalaismedian mukaan myös moni muu EU:n jäsenmaa on vaatinut, että niillä pitää olla mahdollisuus pidentää rajatarkastuksia.  

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere sanoi, että jäsenmaiden pitää pystyä jatkamaan rajakontrollia, vaikka niin sanotun Balkanin reitin tilanne on rauhoittunut. Hänen mukaansa EU:n ulkorajoja seurataan yhä tarkkaan. 

Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka puolestaan kertoi, että maa on ottanut jälleen käyttöön rajatarkastukset Unkarin-vastaisella rajalla, kun ihmisten salakuljetusten on havaittu yleistyneen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme