Mainos
Mainos

Saksa kasasi uuden elvytyspaketin

Saksan hallitus on päässyt sopuun uudesta 50 miljardin euron arvoisesta elvytyspaketista, jonka tarkoituksena on nostaa taantumaan joutunut Euroopan talousmahti takaisin jaloilleen.

Kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit hyväksyivät massiivisen elvytyspaketin myöhään illalla useita tunteja kestäneiden neuvotteluiden jälkeen.

Saksa aikoo elvyttää talouttaan sekä veronkevennyksillä että investoinneilla. Suurimman osan elvytyspaketista haukkaavat tuet infrastruktuuriparannuksiin ja kouluihin. Kokouksessa päätettiin myös kannustimista, joilla kansalaisia houkutellaan ostamaan uusia autoja.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin mukaan Saksa tekee enemmän taloutensa parantamiseksi kuin mikään muu Euroopan maa. Saksa on aiemmin saanut osakseen arvostelua siitä, että sen talouden kohennusyritykset ovat olleet riittämättömiä.

(Huomenta Suomen uutiset 13.01.2009)

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme