Mainos
Mainos

Saksa lakkauttamassa asevelvollisuuden

Saksa aikoo uudistaa ja leikata armeijaansa rajusti. Puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttenberg kertoo , että armeijan henkilöstömäärää vähennetään neljänneksellä ja että yleinen asevelvollisuus lakkautetaan.

Leikkaukset ovat osa laajaa valtiontalouden säästöohjelmaa. Viime viikolla myös Hollanti kertoi panevansa armeijansa saneeraukseen.

Saksan armeijan palveluksessa on tällä hetkellä noin 250 000 ihmistä, leikkausten jälkeen määrä putoaisi noin 180 000:een. Yleinen asevelvollisuus puolestaan korvattaisiin ensi heinäkuusta lukien vapaaehtoisuuteen perustuvalla koulutuksella, joka on avoin sekä miehille että naisille.

Koulutettavat palvelisivat ammattisotilaiden rinnalla 12-23 kuukauden ajan, ja ensimmäisen vuoden jälkeen he voisivat lähteä palvelukseen myös ulkomaille. Asevelvollisuutta ei kuitenkaan poistettaisi perustuslaista, vaan sen toimeenpano jäädytettäisiin.

Hallituksen on määrä hyväksyä leikkauspaketti virallisesti ensi kuussa. Asevelvollisuuden lakkauttaminen vaatii parlamentin hyväksynnän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme