Mainos
Mainos

Saksa luopuu ydinvoimasta

Saksan sosiaalidemokraatit ja vihreät ovat sopineet hallitusneuvotteluissaan, että ne kutsuvat ydinvoimateollisuuden neuvottelemaan ydinvoimasta luopumisen aikataulusta. Sosiaalidemokraatit ja vihreät ovat yhtä mieltä siitä, että ydinvoimasta on luovuttava siihen liittyvien vaarojen vuoksi.

Ydinvoimateollisuus kutsutaan neuvotteluihin, jottei voimaloiden sulkemisesta aiheutuisi korvausvaatimuksia valtiolle, kertoi sosiaalidemokraattien edustaja Wolfgang Thierse Saksan radiossa tänään. Tavoitteena on laatia suunnitelma vuoden kuluessa. Jos suunnitelmaa ei saada aikaan, aikoo uusi hallitus säätää lain, johon sisältyy aikataulu ydinvoimasta luopumiseksi sähköntuotannossa, kertoi Frankfurter Rundschau tänään.

Ympäristöjärjestöt ovat ottaneet tiedon ilahtuneina vastaan. Ne kuitenkin muistuttavat, ettei ydinvoiman käytöstä luopumiselle ole asetettu selvää aikarajaa. Energiayhtiöitä tieto ei ilahduttanut. Niiden mukaan päätös lisää työttömyyttä, kuormittaa taloutta ja johtaa saastuttavien polttoaineiden käytön lisääntymiseen.

Saksa saa kolmanneksen sähköstään ydinvoimasta. Maassa toimii 19 ydinvoimalaa.
(STT-DPA-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme