Mainos
Mainos

Saksa lykkäsi esitystään Agendasta

Neuvottelut EU:n maatalouspolitiikan uudistamisesta eivät tänään edenneet suunnitellussa aikataulussa. EU:n puheenjohtajamaan Saksan oli iltapäivällä tarkoitus esittää kompromissiehdotus, jota Brysselissä koolla olevat 15 maan maatalousministerit olisivat voineet käsitellä.

Jäsenmaiden suurten näkemyserojen vuoksi Saksa joutui kuitenkin lykkäämään esityksensä julkistamista torstaihin. Saksan kompromissiesityksen on määrä pitää sisällään sekä viljan, maidon ja naudanlihan tuotantoa koskevat muutokset.

Maatalousministerit ovat maanantaista lähtien neuvotelleet Brysselissä sekä yhdessä että komission ja puheenjohtajamaan Saksan kanssa erikseen omista tavoitteistaan. Maatalouspaketti on keskeinen osa Agenda 2000 -ratkaisua, josta on määrä päästä sopimukseen pääministerien kesken ensi perjantaina Bonnin huippukokouksessa.

Kiistan keskipisteenä ovat suurimpien jäsenmaiden Saksan ja Ranskan näkemyserot maatalousuudistuksen rahoituksesta. EU:n puheenjohtajamaa Saksa esittää tehokkaampia uudistuksia, jotta unioni kykenisi selviämään itälaajenemisesta ja neuvotteluista Maailman kauppajärjestö WTO:n kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme