Mainos
Mainos

Saksa pistää ulkomaiset autoilijat maksamaan teiden käytöstä

Saksa aikoo laittaa ulkomaiset autoilijat maksamaan maan teiden käytöstä, liikenneministeri Alexander Dobrindt kertoo.  

Autoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden pitää maksaa noin kymmenen euroa kymmenen päivän tienkäytöstä. Kahden kuukauden tienkäyttölupa maksaa 20 euroa ja vuoden lupa yli sata euroa.  

Vuoden ajoluvan hinta riippuu ajoneuvon moottorin koosta, iästä ja päästöistä.  

Tienkäyttömaksulla Saksa haluaa saada ulkomaiset tienkäyttäjät osallistumaan teiden hoitokustannuksiin.  

Tienkäyttömaksusta on määrä säätää laki tämän vuoden aikana ja se tulisi voimaan vuonna 2016.  

Liikenneministeri arvioi, että maksu tuo Saksalle tuloja noin 2,5 miljardia euroa vuodessa. Ministerin mukaan ulkomaiset autoilijat tekevät vuosittain 170 miljoonaa matkaa Saksaan tai sen lävitse.  

Maksu peritään myös saksalaisilta tienkäyttäjiltä, mutta he saavat rahansa takaisin ajoneuvoveron alennuksen muodossa. Dobrindtin mukaan järjestely on EU-lainsäädännön mukainen.  

Hollanti ja Itävalta ovat protestoineet Saksan suunnitelmia vastaan. EU:n liikennekomissaarin Siim Kallasin tiedottaja ei halunnut Brysselissä kommentoida Saksan suunnitelmaa, mutta muistutti, että syrjimättömyys on EU-lainsäädännön perusperiaate.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot