Mainos
Mainos

Saksa: Seuraava Ukraina-kokous huomenna

Saksa isännöi seuraavaa Ukraina-tapaamista. Kokous järjestetään huomenna Berliinissä, kertoo Saksan ulkoministeriön tiedottaja.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että kokoukseen osallistuvat Venäjän, Ukrainan, Ranskan ja Saksan ulkoministerit. Saksalaislehti Süddeutsche Zeitungin mukaan kokouksen on pyytänyt koolle Ukraina ja Venäjä.

Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin mukaan taistelujen voimistuminen viime päivinä Itä-Ukrainassa on luonut uhkaavan tilanteen.

Reilu viikko sitten Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi, että Itä-Ukrainan konfliktista ei järjestetä neljän maan huippukokousta ennen kuin syyskuussa solmitun Minskin rauhansuunnitelman toteutus etenee.

YK:n turvallisuusneuvoston on tarkoitus keskustella Ukrainan tilanteesta myös huomenna. Neuvoston on pyytänyt koolle Liettua.

Viime päivinä taistelut Itä-Ukrainassa Donetskissa ovat kiihtyneet. Ukrainan armeija taas kertoi eilen, että noin 700 venäläissotilasta tuli Ukrainan rajan yli tukemaan separatisteja taisteluissa hallituksen joukkoja vastaan. Venäjä on kiistänyt tiedon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme