Mainos
Mainos

Saksa soimaa Tanskan tiukennettua rajavalvontaa

Saksa on arvostellut jälleen Tanskan tiukentunutta rajavalvontaa. Saksan mukaan Tanskan päätös lisätä raja-asemien henkilökuntaa ja tarkastuksia on epäoikeutettu.

Saksan varaulkoministeri Werner Hoyer totesi keskiviikkoisessa lausunnossaan, että Tanskan toimet saattavat olla ristiriidassa Schengenin sopimuksen kanssa. Lausunnossa todettiin myös, että Tanskan ei olisi pitänyt aloittaa tiukennettua valvontaa ennen kuin Euroopan komissio on esittänyt asiasta kantansa.

EU-maat pyysivät heinäkuussa komissiota selvittämään, missä määrin Schengen-maat voivat lisätä rajavalvontaansa rikkomatta sopimusta. Komission lausuntoa odotetaan syyskuussa.

Tanska lisäsi rajavalvontaansa heinäkuussa. Maa on perustellut päätöstä salakuljetuksen torjunnalla. Tanskan mukaan tarkoitus ei ole rajoittaa ihmisten liikkuvuutta, eikä tiukentaminen siksi ole ristiriidassa Schengenin sopimuksen kanssa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme