Mainos
Mainos

Saksa taipumassa Yhdysvaltain kannalle Irakin-kriisissä

Saksa auttaisi Yhdysvaltoja, mikäli Irak hyökkäisi Yhdysvaltain tukikohtiin Kuwaitissa, totesi Saksan puolustusministeriön valtiosihteeri Hans Georg Wagner tänään lehtihaastattelussa. Saksa on aiemmin ilmoittanut, ettei se tarjoa sotilaallista apua Yhdysvalloille mahdollisessa iskussa Irakia vastaan.

Wagner piti mahdollisena Saarbrücker-lehden haastattelussa, että Kuwaitissa olevien saksalaissotilaiden määrä nostetaan 800:aan, jos se on tarpeen. Kuwaitissa on vuoden verran ollut viitisenkymmentä saksalaissotilasta ja viisi panssaroitua ajoneuvoa, jotka on varustettu kemiallisten, biologisten ja ydinaseiden käytön havaitsemiseen.

Saksan liittopäivien komitean varapuheenjohtaja Hans-Ulrich Klose sanoi Bild-lehden haastattelussa, että jos biologisia tai kemiallisia aseita käytetään Irakin ja Kuwaitin rajalla, autot tulevat apuun. Saksan liittokansleri Gerhard Schröder puolestaan antoi Prahassa ymmärtää, että Yhdysvallat voisi käyttää Saksassa sijaitsevia tukikohtiaan ja saisi ylilento-oikeudet sodan alkaessa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme