Mainos
Mainos

Saksa talous alle EU-kunnon myös ensi vuonna?

Ongelman syynä ovat ennakoitua pienemmät verotuotot.

Saksalla voi olla vaikeuksia täyttää EU:n kasvu- ja vakaussopimuksen ehtoja vielä ensi vuonnakaan, sillä verotuotot ovat jäämässä ennakoituakin heikommaksi.

Valtiovarainministeri Hans Eichel sanoi tänään Berliinissä, ettei tätäkään vaihtoehtoa voida sulkea pois. Ministeri esitti näkemyksensä sen jälkeen, kun veroviranomaiset olivat antaneet oman arvionsa verotuotoista vuoteen 2007. Sen mukaan veroja kertyisi 61 miljardia dollaria tarvetta vähemmän. Valtiovarainministeriön oma arvio on ollut 50 miljardia euroa.

Eichelin mukaan budjetti pyritään kaikesta huolimatta saamaan tasapainoon eri keinoin. Hän lupaili myös veronkorotuksia.

Hallituksella on ollut vaikeuksia saada kansalaiset hyväksymään aiempiakaan talouden korjaamiseen tarkoitettuja toimia kuten etuuksien leikkauksia.

EU:n kasvu- ja vakaussopimuksen mukaan julkisen talouden alijäämä saa olla korkeintaan 3 prosenttia BKT:sta. Saksa ylitti rajan ensimmäisen kerran vuonna 2002.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme