Mainos
Mainos

Saksa tyytymätön Iranin vastaukseen ydinkiistassa

Saksan liittokanslerin Angela Merkel huomauttaa, ettei Saksa voi olla tyytyväinen Iranin vastaukseen, sillä siinä ei mainita lainkaan uraanin rikastamisen lopettamisesta. EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana on luvannut kertoa Iranin vastauksesta unionimaiden ulkoministereille huomenna.

Saksa arvostelee Iranin vastausta ehdotukseen ydinkiistan ratkaisemisesta. Liittokansleri Angela Merkel huomauttaa, että Iran ei puhu vastauksessaan lainkaan aikeista lopettaa uraanin rikastaminen.

- Emme voi olla tyytyväisiä siihen, Merkel sanoi tv-haastattelussa.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa ovat ehdottaneet kansainvälistä apua vastineeksi siitä, että Iran lopettaa uraanin rikastamisen. Iran on kertonut haluavansa lisäneuvotteluja, mutta vastauksen tarkkaa sisältöä ei ole julkistettu.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana on luvannut kertoa Iranin vastauksesta unionimaiden ulkoministereille huomenna. Ministerit keskustelevat ydinkiistasta myös ensi viikolla Suomessa, kertoi ulkoministeri Erkki Tuomioja Berliinin-matkallaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme