Mainos
Mainos

Saksa vahvistaa: Ehec tuli iduista

Saksassa riehunut ehec-epidemia on todennäköisesti peräisin iduista.

Saksan terveysviranomaiset vahvistivat tänään, että uusien tutkimustulosten mukaan ehec-bakteeria välittivät juuri idut.

Tutkimusten tulosten mukaan ituja syöneillä oli yhdeksänkertainen todennäköisyys saada veriripuli verrattuna niihin, jotka eivät olleet syöneet ituja.

Viranomaiset varoittavat, että epidemia ei ole vielä ohi. Saksassa on kuitenkin kumottu suositus olla syömättä raakoja tomaatteja, kurkkuja ja salaatteja.

Saksan yleisradioyhtiö ARD:n mukaan itujen arvellaan olevan peräisin Ala-Saksin osavaltiossa toimivalta maatilalta. Saksan pohjoisosassa sijaitsevalta maatilalta toimitettiin ituja lukuisiin ravintoloihin ja ruokaloihin.

Süddeutsche Zeitung kirjoittaa, että iduissa piillyttä ehec-bakteeria ei kuitenkaan ole sittemmin havaittu maatilalla, vaan se on saattanut muhia ainoastaan jo eteenpäin toimitetuissa ituerissä.

(MTV3 – Reuters – ARD – Süddeutsche Zeitung)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme