Mainos
Mainos

Saksa vahvisti tiedot rauhansuunnitelmasta

Saksa on vahvistanut lehtitiedon, jonka mukaan sillä olisi suunnitelma rauhan aikaansaamiseksi Kosovoon. Suunnitelmalla olisi toteutuessaan YK:n hyväksyntä ja Venäjän tuki.

Saksan apulaisulkoministeri Ludger Vollmer on vahvistanut, että Saksa on valmistellut suunnitelman Kosovon kriisin ratkaisemiseksi. Suunnitelmaan sisältyy mm. Jugoslavian joukkojen vetäminen pois Kosovosta, kaikkien pakolaisten paluu ja kansainvälisen rauhanturvajoukon sijoittaminen maakuntaan, Ludger sanoi Saksan radion haastattelussa.

-Suunnitelmaa on työstetty kahden viikon ajan, Vollmer sanoi ja lisäsi, että ulkoministeri Joschka Fischer työskentelee "tiiviisti" suunnitelman parissa. Suunnitelman mukaan Nato keskeyttäisi pommituksensa heti, kun Jugoslavia aloittaa joukkojen vetämisen Kosovosta. Virallisesti Jugoslavian vastaiset ilmaiskut lopetettaisiin sen jälkeen kun serbijoukkojen vetäytyminen on viety loppuun. Alueelle lähetettävät rauhanturvaajat toimisivat YK:n valtuuttamina, mutta Naton johtamina, apulaisulkoministeri sanoi.

Vollmer ei kertonut, milloin Saksan suunnitelma esitellään virallisesti. EU:n johtajat tapaavat keskiviikkona Brysselissä keskustellakseen EU:n komission uudistamisesta. Kosovon kriisin uskotaan kuitenkin nousevan tapaamisen pääaiheeksi.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme