Mainos
Mainos

Saksa vapauttamassa WTC-iskuista tuomitun

Marokkolaista miestä on syytetty Hampurissa toimineen WTC-iskut suunnitelleen terroristisolun jäseneksi.

Saksalainen oikeusistuin aikoo vapauttaa vuoden 2001 syyskuussa tehdyistä terrori-iskuista vangitun marokkolaismiehen, viranomaiset kertoivat.

Viime elokuussa seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen tuomittu Mounir al-Motassadeq vapautetaan Saksan perustuslakituomioistuimen päätöksellä. Saksalaisvankilassa tuomiotaan kärsinyt al-Motassadeq, 31, on ainoa syyskuun terrori-iskuista tuomittu. Vankilaviranomaisten mukaan hänen oli määrä päästä vapaaksi vielä tänä iltana.

Al-Motassadeq on tuomittu ja vapautettu jo useita kertoja. Hänet pidätettiin jo vuonna 2001, ja kaksi vuotta myöhemmin hän sai 15 vuoden vankeusrangaistuksen. Oikeus kuitenkin vapautti hänet tuolloin, mutta mies tuomittiin uudelleen viime vuoden elokuussa.

Marokkolaista on syytetty Hampurissa toimineen terroristisolun jäseneksi. Solu suunnitteli WTC-iskut, ja kolme jäsentä oli mukana kaapatuissa lentokoneissa. Tuomareiden mukaan mies ei kuitenkaan tiennyt, mitä solu suunnitteli, joten tuomiot ovat tulleet vain terroristiverkostoon kuulumisesta, ei murhista.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme