Mainos
Mainos

Saksa: Venäjän osallistuttava Skripalin myrkytystutkintaan

Saksan ulkoministeriön mukaan Venäjän on osallistuttava kaksoisagentin myrkytystutkintaan.

Saksan ulkoasiainvaliokunnan puhemies sanoo, että jos Venäjä ei tee yhteistyötä, lännen on vastattava siihen yhteisessä rintamassa.

Saksa pitää Britannian vastausta Skripalin myrkytystapaukseen oikeana. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Britannian pääministeri Theresa May sanoi eilen, että Venäjä on erittäin todennäköisesti entisen venäläisen kaksoisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytyksen takana.

Mayn mukaan Venäjällä on tämän päivän iltaan asti aikaa selittää, miten Venäjällä sotilaskäyttöön valmistettu hermomyrkky päätyi Britanniaan.

May vahvisti aikaisemmin, että Venäjän entinen kaksoisagentti Skripal, 66, ja tämän tytär Julia Skripal, 33, saivat sotilaallisen tason hermomyrkkyä, Novichok-tyyppiä, joka on peräisin Venäjältä.

 – Venäläisen sotilaallisen aineen löytyminen tarkoittaa sitä, että Venäjä ei voi kieltäytyä yhteistyöstä, sanoo puhemies Norbert Röttgen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme