Mainos
Mainos

Saksalaisen sairaanhoitajan uskotaan tappaneen jopa 90 – elinkautinen tuomio, epäiltyjä uhreja kaivetaan haudasta

Saksalaisen sarjamurhaajan Niels Högelin, 40, epäillään tappaneen jopa 90 ihmistä, kertoo poliisi. Poliisin mukaan tapauksia voi olla huomattavasti enemmänkin, mutta niitä ei pystytä enää todistamaan.

Högel tuomittiin toissa vuoden helmikuussa elinkautiseen kahden tehohoidossa olleen potilaan murhaamisesta Delmenhorstissa lähellä Bremeniä Pohjois-Saksassa.

Poliisin mukaan yli 130 ruumista on kaivettu haudoista tutkimuksia varten. Monissa muissa epäillyissä tapauksissa kuolinsyytä ei pystytty tutkimaan, koska ruumiit oli polttohaudattu.

Högel tunnusti oikeudenkäynnissä antaneensa potilaille elintoiminnot lamauttavan ruiskeen, jotta hän voisi sen jälkeen yrittää näiden elvyttämistä ja saada kiitosta työstään. Murhavyyhti lähti purkautumaan vuonna 2005, kun Högelin kollega näki tämän antavan ruiskeen potilaalle Delmenhorstin sairaalassa.

Potilas selvisi ja Högel tuomittiin murhan yrityksestä seitsemäksi ja puoleksi vankilaan vuonna 2008. Tapahtuman saaneen julkisuuden vuoksi poliisiin otti yhteyttä nainen, joka epäili Högelin tappaneen hänen äitinsä sairaalassa. Poliisin tutkimuksissa löydettiin tuolloin varmoja tai todennäköisiä todisteita siitä, että Högel oli tappanut ainakin viisi ihmistä.

Jo tuolloin oli kuitenkin selvää, että uhreja oli paljon enemmän. Syyttäjän mukaan Högel kertoi oikeudenkäynnin yhteydessä tappaneensa 30 ihmistä.

Mikäli tiedot varmentuvat, Högelistä tulee Saksan rauhanajan pahimpiin kuuluva sarjamurhaaja.

Juttua täsmennetty ja korjattu tieto, että hoitaja olisi tappanut jopa 90 ihmistä 28.8.2017 klo 13.48.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme