Mainos
Mainos

Saksalaiset Nato-koneet alkavat valvoa Baltian ilmatilaa

Naton tekemän päätöksen mukaan sotilasliiton koneet ovat vuorotelleen huolehtineet Baltian maiden ilmavalvonnasta maaliskuusta 2004.

Naton tekemän päätöksen mukaan sotilasliiton koneet ovat vuorotelleen huolehtineet Baltian maiden ilmavalvonnasta maaliskuusta 2004

Saksalaiset Nato-koneet ryhtyvät huomenna valvomaan kolmen Baltian maan ilmatilaa. Saksalaiskoneet korvaavat hollantilaiset, jotka ovat valvoneet Viron, Latvian ja Liettuan ilmatilaa kolme viime kuukautta.

Naton valvontakoneet on sijoitettu Zokniain lentotukikohtaan Liettuaan. Kolme Baltian maata ovat sotilasliitto Naton jäseniä, ja Naton tekemän päätöksen mukaan sotilasliiton koneet ovat vuorotelleen huolehtineet Baltian maiden ilmavalvonnasta maaliskuusta 2004.

Saksalaiskoneiden jälkeen ovat vuorossa amerikkalaiset, jotka aloittavat ilmavalvonnan neljällä F-16-hävittäjällä kolmen kuukauden kuluttua.

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan 89 prosenttia virolaisista tukee maan Nato-jäsenyyttä.

(MTV3-STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme