Mainos
Mainos

Saksalaiset yrittävät napata terroristeja kiinni kasvojentunnistusohjelmalla – aktivistit haluavat pysäyttää kokeilun heti

Saksalaisten uusi terroristeja torjuva kasvojentunnistusohjelma jakaa kansan mielipiteitä. Aktivistit haluavat pysäyttää kokeilun heti, koska siinä kalastellaan liian paljon tietoa, kertoo Deutsche Welle.

Berliinissä on aloitettu kokeiluversio kasvojentunnistusohjelmasta, joka tunnistaa rikollisten kasvot ihmisjoukon keskeltä.

Ohjelman tarkoituksena on tulevaisuudessa tunnistaa järjestelmään syötettyjen etsittyjen ja vaarallisten henkilöiden kasvot ison ihmismassan joukosta. Kamerat sijoitetaan paikkoihin joissa käy paljon ihmisiä, kuten Berliiniin Südkreuzin juna-asemalle, missä testijakso käydään 77 kameran voimin.​​​​​​​

Kuuden kuukauden testijakson aikana 300 vapaaehtoista testaajaa kantaa mukanaan lähetintä, joka välittää dataa testaajan ruumiinlämmöstä, laitteen patterintilasta ja signaalin vahvuudesta. Lähettimen tarkoitus on varmentaa kameroiden tunnistaminen testikäyttäjään testausvaiheessa.

Aktivistit tyrmäävät kokeilun

Saksan sisäministeri Thomas de Maizière kävi tutustumassa tunnistusjärjestelmään Südkreuzin juna-asemalla.

Paikalla oli myös aktivisteja, jotka vieroksuvat valtion halua kasvattaa ihmisten valvontaa. Aktivistien mukaan kokeilu pitää päättää heti.

Saksan yksityisyys- ja digitaaliset oikeudet -järjestön aktivisti Paul Gerstenkorn kertoo, että testissä käytettävä teknologia mittaakin laajemmin testihenkilöiden tietoja kuin viranomaiset väittävät.

Gerstenkorn tunnisti helposti omalla älypuhelimellaan testikäyttäjät 20 metrin säteeltä. Hänen mukaansa lähetin tuottaa jatkuvasti tietoja, johon kuka tahansa internetin käyttäjä voi päästä käsiksi. Gerstenkorn kertoo, että viranomaiset eivät ole antaneet riittäviä tietoja testikäyttäjille ja ohjelma tulisi lakkauttaa tästä syystä.

Testin tarkoituksena on lisätä kansan turvallisuutta estämällä terroristi-iskuja

Saksan sisäministeri puolustaa ohjelmaa sanoessaan, että sen tarkoitus ei ole pysäyttää taskuvarkaita vaan terroristeja ja muita rikollisia. De Maizière ylistää ohjelmaa ”yllättävänkin tarkaksi”. Hän viittaa henkilöihin, jotka ovat jo ennestään poliisin tiedostoissa, DW-sivustolla kerrotaan. 

Saksan poliisin mukaan, kuvat jotka ohjelma nappaa ohikulkijoista poistetaan välittömästi, jos ne eivät ole poliisin tietokannassa jo entuudessaan.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme