Mainos
Mainos

Saksalaiskoulun kielikurssilaiset kuolivat lentoturmassa – ”Mustin päivä kaupungin historiassa”

Germanwings-yhtiön lento-onnettomuudessa menehtyi 16 saksalaisen Halternin kaupungin lukion oppilasta sekä kaksi opettajaa.

Lukion kymmenennen luokan espanjankurssilaiset olivat olleet viikon mittaisella kielimatkalla Barcelonan lähistöllä, ja heidän oli määrä palata kotiin tänään.

– Tämä on mustin päivä kaupungin historiassa. Tämä järkyttää koko kaupunkia. Tämä on suunnilleen pahinta, mitä voi sattua, kaupungin pormestari Bodo Klimpel sanoi Ruhr Nachrichten -verkkolehden mukaan.

Joseph-König-lukion koulupäivä keskeytettiin, kun tieto turmasta tuli. Iltapäivän aikana oppilaita kävi laskemassa kukkia koulun pihamaalle.

– Keskusteluissa asiakkaitten ja ohikulkijoiden kanssa voi huomata, että koko kaupunki on shokissa, paikallisen kirjakaupan työntekijä Daniel Scharlau sanoi.

Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa sijaitsevassa Halternissa asuu runsaat 37000 asukasta. Kaupungin liput oli laskettu puolitankoon ja ihmisiä virtasi illan suussa kirkkoon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme