Mainos
Mainos

Saksalaislehti: Kreikalla vireillä miljardisopimus Venäjän kanssa

Kreikka ja Venäjä solmivat ensi viikolla jopa viiden miljardin euron arvoisen kaasuputkisopimuksen, kertoo saksalainen Der Spiegel -lehti. 

Sopimuksen myötä Kreikka saa piakkoin etumaksua putkesta, joka toisi Venäjän kaasua Turkin ja Kreikan kautta Eurooppaan.  

Lehden haastatteleman Syriza-puolueen lähteen mukaan sopimus voi olla käänteentekevä talousvaikeuksissa kamppailevalle maalle. Venäjä perisi kaasun siirtokorvauksien etumaksun Kreikalta takaisin sitten, kun Turkish Stream -kaasuputki valmistuisi arviolta vuonna 2019.  

Lähteen mukaan etumaksun suuruus olisi 3-5 miljardia euroa. Asiasta sovittiin Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin Moskovan-vierailulla viime viikolla.  

Kreikan ja Venäjän sopimukseen viittaa tämän päivän pääkirjoituksessaan myös kreikkalainen Agora-talouslehti.   

Venäjä ja Turkki alkoivat suunnitella Mustanmeren ali kulkevaa kaasuputkea sen jälkeen kun suoraan EU:n alueelle suunniteltu South Stream -putkihanke kariutui.

Turkki ei ole mukana Venäjän vastaisissa talouspakotteissa.  

Kreikan ja sen ulkomaisten velkojien on määrä keskustella maan tukiohjelmasta ja sen vaatimista uudistuksista tänään Pariisissa.  

Der Spiegelin uutisesta kertoi Suomessa aiemmin Yle.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme