Mainos
Mainos

Saksalaismiehen kuolemantuomio kumottiin Iranissa

Iranin korkein oikeus on kumonnut saksalaiselle liikemiehelle langetetun kuolemantuomion ja määrännyt järjestettäväksi uuden oikeudenkäynnin. Korkein oikeus totesi, että kuolemantuomion perusteeksi ei ole riittävästi näyttöä, kerrottiin iranilaisista oikeuslähteistä tänään.

56-vuotias saksalainen mies tuomittiin viime vuoden tammikuussa kuolemaan, koska hänellä oli ollut Iranissa seksuaalisuhde naimattomaan 27-vuotiaaseen islaminuskoiseen opiskelijaan. Islamilainen laki kieltää sukupuolisuhteet islamilaisten naisten ja ei-islamilaisten miesten kesken.

Saksalaismies kiisti syytteen useaan otteeseen oikeuden edessä. Nainen on iranilaisten lehtien mukaan saanut rangaistuksena sata raipaniskua.

Eräät iranilaiset oikeusoppineet ovat katsoneet, että kuolemantuomiolle ei ole ollut riittävästi perusteita. Islamilainen laki vaatii, että joko kumpikin väitetyn seksisuhteen osapuoli tunnustaa sen tai sitten tapahtumalle on oltava neljä miespuolista todistajaa.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme