Mainos
Mainos

Saksalaisministeri sai tarpeekseen kasvisruoista – "Lisää sianlihaa kouluihin"

Saksan maatalousministeri Christian Schmidt on saanut tarpeekseen kasvisruokaintoilusta. Sanomalehti Bildin haastattelussa Schmidt vaatii lisää sianlihaa koulujen ja päiväkotien ruokalistoille.

– Liha kuuluu terveelliseen ja monipuoliseen ravitsemukseen myös päiväkodeissa ja kouluissa, Schmidt sanoo.

Baijerin konservatiivipuoluetta CSU:ta edustava Schmidt osoittaa näkemyksensä erityisesti lapsille ja raskaana oleville.

– Kehotan lapsia ja raskaana olevia välttämään kasvisruokavaliota, koska kasvisruoka on riittämätöntä ravintoa.

– Kasvisruuasta puuttuu rautaa, kalsiumia ja ennen kaikkea vitamiini B12:ta. Lapsilla on oikeus tasapainoiseen ravitsemukseen, eikä heidän pidä olla vanhempiensa ideologian sijaiskärsijöitä.

Niin ikään ministeri haluaa puuttua kasvisruuan markkinointiin. Hän pitää kuluttajien näkökulmasta ”täysin harhaanjohtavina” termejä kuten kasvisschnitzel tai vegaanicurrywurst.

– Aion kieltää tämän sillä perusteella, että merkintöjen pitää olla selvät kuluttajille.

Saksa on EU:n selvästi suurin sianlihan tuottaja ennen Espanjaa ja Ranskaa. Sianlihaa myös syödään Saksassa paljon. Kulutus henkeä kohden on EU:n neljänneksi suurinta, lähes 52 kiloa vuodessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme