Mainos
Mainos

Saksalaisselvitys: Brexit tuo Frankfurtiin 10 000 pankkialan työpaikkaa

Britannian eroaminen EU:sta tuo Frankfurtiin jopa 10000 pankkialan työpaikkaa, kun pankit siirtävät toimintojaan Lontoosta EU-alueelle, arvioidaan Saksassa tehdyssä selvityksessä.

Kaikkiaan Britannian EU-eron arvioidaan tuovan Frankfurtiin ja sen lähialueille jopa yli 100000 uutta työpaikkaa, kun kaupunkiin muuttavat pankkiirit tarvitsevat erilaisia asumiseen, liikenteeseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen ja kauppaan liittyviä palveluita.

Pankkikaupunkina tunnetussa Frankfurtissa pitää majaansa muun muassa Euroopan keskuspankki. Frankfurtin on arvioitu olevan eniten Britannian EU-erosta hyötyvä kaupunki unionin alueella.

Monet kansainväliset suurpankit kuten esimerkiksi Goldman Sachs ovat jo päättäneet siirtää Lontoon-toimintojaan Frankfurtiin. Myös japanilaispankit Nomura, Daiwa ja Sumitomo ovat valinneet siirtymiskohteekseen Frankfurtin.

Myös Euroopan pankkivalvojan EBA:n arvioidaan siirtyvän Lontoosta Frankfurtiin Brexitin myötä.

Perjantaina julkistetun selvityksen teki saksalainen WHU Otto Beisheim School of Management. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme