Mainos
Mainos

Saksalaisten mielestä ulkomaalaisia on liikaa

Lähes kaksi kolmasosaa saksalaisista on sitä mieltä, että Saksassa on nykyisin liikaa ulkomaalaisia. Emnid-tutkimuslaitoksen tekemän mielipidekyselyn mukaan tätä mieltä on 63 prosenttia saksalaisista. Toisaalta lähes kolmannes eli 32 prosenttia kyselyn vastaajista katsoi, että Saksa ei ota maahan saapuvia ulkomaalaisia riittävän hyvin vastaan.

Samansuuntinen jako syntyi arvioitaessa sitä, miten pakolaisia ja turvapaikanhakijoita kohdellaan Saksassa. 65 prosenttia vastaajista piti kohtelua asianmukaisena ja 29 prosenttia katsoi, että siinä olisi parantamisen varaa.

Kyselyssä haastateltiin noin tuhatta saksalaista, joilta tiedusteltiin samalla myös heidän poliittista kantaansa. Ulkomaalaisten määrää halusivat vähentää etenkin liittokansleri Helmut Kohlin johtamien kristillisdemokraattien kannattajat. Vihreitä kannattavat saksalaiset taas suhtautuivat maahanmuuttajiin suopeimmin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme