Mainos
Mainos

"Saksalaisturistit eivät uskalla enää puhua saksaa Kreikassa, koska he pelkäävät"

Kreikan taloustilanne on iskenyt kreikkalaisten haluun matkailla. Esimerkiksi Pireuksen satamassa lähes puolet matkailijoista on ollut kreikkalaisia. Maanantaista lähtien he ovat pysyneet poissa.

Lipunmyynnistä vastaava Theodore pitää tilannetta kauhistuttavana.

– Tämä on kauheaa. Ei ihmisiä, ei turisteja, ei kreikkalaisia turisteja.

Ulkomaalaisia Kreikan saarille kuljettaville lavoille kuitenkin vielä nousee. Joukossa on ainakin amerikkalaisia, ruotsalaisia, norjalaisia ja isarelilaisia.

 Ruby on saapunut suuren israelilaisryhmän mukana.

– Haluan sanoa kaikille, että nautin Kreikasta. Kreikka on kaunis maa.

Yannis puolestaan laskee kassaa. Käteisvarat ovat hupenemassa automaattien nostorajoituksen myötä. Ulkomaalaiset maksavat kortilla. Jo vuosia lippukassalla istunut mies pitää koko tilannetta surullisena. Myös sitä, että esimerkiksi saksalaisturistit eivät enää kykene rentoutumaan.

– Saksalaiset eivät enää puhu saksaa Kreikassa, koska pelkäävät ja ovat häpeissään. Miksi? Tämä on surullista.

Nickiksi esittäytyvä kreikkalainen on niitä harvoja, jotka näkevät tilanteessa jotakin positiivista. Pääomasijoittajien kannalta.

– Tämä on suuri peli pääomille. Dax on menossa alas, euro on alhaalla ja se tarkoittaa sitä, että lähipäivät tulevat olemaan houkuttelevia amerikkalaisille, aasialaisille ja arabeille investoida Eurooppaan. Hyvä pelialusta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme