Mainos
Mainos

Saksalta ukaasi 1-vuotiaalle tytölle: ”Viikko aikaa lähteä maasta” – vanhemmille kirjettä ei tullut

Saksan hallinnossa on tapahtunut sotku, jonka seurauksena 20 kuukautta vanhalle turvapaikanhakijatytölle ilmoitettiin kirjeitse, että hänellä on viikko aikaa lähteä maasta. Erikoiseksi tilanteen teki se, että tytön muille perheenjäsenille uhkavaatimusta ei tullut, kertoo The Local –julkaisu.

Pieni Edona on asunut koko lyhyen elämänsä Saksassa. Hän syntyi 11 päivää sen jälkeen kun hänen vanhempansa olivat saapuneet Saksaan turvapaikanhakijoina Albaniasta.

Torstaina Edona sai 11-sivuisen kirjeen maahanmuuttovirastolta, jonka mukaan hänellä on viikko aikaa poistua maasta.

Kirjeessä todettiin, että Edonaan ei kohdistu Albaniassa pelkoa tai vainoa, koska hakija on syntynyt Saksassa, eikä hän ole missään vaiheessa oleskellut Albaniassa. Kirjeessä myös ilmoitettiin, että Edona karkotetaan maasta, jos hän ei tottele määräystä.

Tylyltä vaikuittava kohtelu on The Localin mukaan osoitus siitä, miten kaoottisen tilanteen keskelle viranomaiset ovat joutuneet turvapaikanhakijoiden suuren määrän takia.

Kyseistä tapausta selvitettäessä kävikin ilmi, että myös Edonan muiden perheenjäsenten turvapaikkahakemukset oli hylätty, mutta sotkuisen tilanteen takia vain kuopukselle oli lähtenyt asiasta kertova kirje. Edonaa ei siis oltu häätämässä yksinään toiseen maahan, mutta tällainen käsitys hänen vanhemmilleen aluksi syntyi.

Saksa on pitänyt Albaniaa turvallisena maana viime kesästä lähtien. Tämä tarkoittaa, että turvapaikanhakijan on kyettävä osoittamaan itseensä kohdistuva erityinen uhka saadakseen turvapaikanhakijan statuksen.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme