Mainos
Mainos

Saksan armeija alkaa kouluttaa Syyrian pakolaisia

Saksan armeija alkaa kouluttaa Syyrian pakolaisia, jotta nämä voisivat joku päivä palata Syyriaan ja auttaa kotimaansa jälleenrakennuksessa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters Frankfurter Allgemeinen jutun pohjalta.  

Pilottivaiheessa mukaan otetaan yli sata pakolaista, joita koulutetaan muun muassa teknologian, logistiikan ja lääketieteen alalla. Saksan puolustusministerin Ursula von der Leyenin mukaan pakolaiset voivat koulutuksensa jälkeen osallistua siviilitehtäviin Saksan armeijassa, mutta he eivät voi toimia sotilaina.  

Ministeri sanoo, että Saksa voisi myös tulevaisuudessa kouluttaa Syyrian turvallisuusjoukkoja, jos maahan saadaan luotettava hallitus.  

Kristillisdemokraatti Von der Leyen aiheutti aiemmin puolueessaan eripuraa, kun hän ehdotti, että jonkin muun maan EU-kansalainen voisi tietyissä tapauksissa osallistua sotilastehtäviin Saksan armeijassa. Hän on myös toivonut, että armeijaan palkattaisiin nykyistä enemmän maahanmuuttajia.  

Saksaan saapui viime vuonna yli miljoona pakolaista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme