Mainos
Mainos

Saksan demarit odottavat poliittisia mullistuksia

Saksan sosiaalidemokraatit ovat saaneet uutta toivoa maailmantalouden myllerryksestä. Puolueen liittokansleriehdokas Frank-Walter Steinmeier arvioi, että finanssikriisi johtaa myös poliittisiin mullistuksiin.

- Tsunami repii kansainvälisiä finanssimarkkinoita, eikä maailma ole sen jälkeen entisensä. Politiikassa muutos on suurin sitten Berliinin muurin murtumisen, hän sanoi Der Spiegel -lehden haastattelussa.

Steinmeier yrittää valaa uskoa siihen, että SPD hyötyy pankkien kansallistamisesta.

- Ajat eivät ole mitenkään huonot sosiaalidemokratian kannalta. Oikeistolaiset alkavat kuulostaa 1800-luvun sosialisteilta.

SPD on ollut vallassa kymmenen vuotta. Yhteishallitus kristillisdemokraattien kanssa syntyi puoliväkisin vuonna 2005, koska puolueet saivat lähes yhtä paljon paikkoja liittopäiville.

Demarit kokoontuivat lauantaina ylimääräiseen puoluekokoukseen vahvistamaan Steinmeierin nimityksen kansleriehdokkaaksi ja Franz Münteferingin puheenjohtajaksi. Vaalit ovat ensi vuonna.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme