Mainos
Mainos

Saksan hallitus epäsuosiossa

Mielipidetutkimus: Kaksi kolmesta saksalaisesta haluaa hallituksen vaihtuvan

Kaksi kolmesta saksalaisesta haluaa, että liittokansleri Helmut Kohlin johtama konservatiivinen yhteishallitus vaihtuu ensi syyskuun vaaleissa. Näin kertoi perjantaina julkistettu mielipidetutkimus.

Saksalaisista 69 prosenttia haluaa kristillisdemokraateista ja liberaaleista koostuvan hallituksen vaihtuvan, Emnidin NTV-televisiokanavalle tekemässä mielipidetutkimuksessa kerrottiin. 38 prosenttia äänestäisi oppositiossa olevia sosiaalidemokraatteja, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Tulos ei ole rohkaiseva Kohlille, jolla on edessään kenties vaikein vaalitaisto 15-vuotisen virkauransa aikana. Kohlin imagoa on tärvellyt mm. ennätystyöttömyys. Saksassa on tällä hetkellä yli 4,5 miljoonaa työtöntä.

Toinen tällä viikolla julkaistu mielipidetutkimus antoi kuitenkin Kohlille toiveita uudelleenvalinnasta. Saksalaiset luottavat siihen, että Kohl ajaa heidän etujaan tulevan yhteisen eurovaluutan suhteen paremmin kuin oppositiopuolueiden edustajat.

Kohl on ollut ennenkin jäljessä mielipidemittauksissa ja tullut tästä huolimatta valituksi. Näin tapahtui vuosina -87, -90 ja -94.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme