Mainos
Mainos

Saksan hallitus erotti päällikön skandaalien vuoksi

Saksan hallitus on ilmoittanut erottavansa liittovaltion työvoimaviraston päällikön Florian Gersterin tämän johtamistyylin ja skandaalien vuoksi. Viraston hallintoneuvosto perusteli erottamista mm. Gersterin jatkuvalla ololla lehtien otsikoissa. Häntä syytetään muun muassa suurten konsulttisopimusten hyväksymisestä ilman tarjouskilpaa.

Hyvällä ei myöskään katsottu Gersterin palkkaa, joka on kaksi kertaa suurempi kuin edeltäjien sekä asumista loistohotellissa Nürnbergissä oman asunnon hankkimisen sijasta.

Eräiden lähteiden mukaan suurin syy kuukausia jatkuneeseen jupakkaan oli kuitenkin yleinen tyytymättömyys Gersterin omavaltaiseen ja kovakouraiseen tyyliin 90 000 työntekijän työvoimaviraston uudistamiseksi. Gersterin edeltäjä joutui vuonna 2002 jättämään virkansa, kun viraston oli todettu järjestelmällisesti liioitelleen työllistettyjen määrää.

Sosiaalidemokraatti Gersterin ero on myös takaisku liittokansleri Gerhard Schröderille, joka yrittää toteuttaa liittotasavallan historian suurinta talousuudistusta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme