Mainos
Mainos

Saksan hallitus kumosi huhut Waigelin potkuista

Saksan liittokansleri Helmut Kohl ei aio erottaa valtiovarainministeri Theo Waigelia, vakuutti Saksan hallituksen tiedottaja sunnuntaina. Tänään saksalaislehdet nimittäin kertoivat, että Kohl aikoo hankkiutua valtiovarainministeristä eroon.

Hallituksen ministerilistaan ei tällä haavaa kaavailla muutoksia, kertoi tiedottaja.

Saksalaislehdissä kerrottiin tänään, että Kohl on tekemässä hallitusremonttia ja aikoo antaa lähtöpassit Waigelille. Welt am Sonntag -lehti kertoi, että ministerivaihdokset tehtäisiin ennen syyskuisia Hampurin osavaltiovaaleja. Bild am Sonntag puolestaan kertoi, että Kohl oli päättänyt siirtää Waigelin paikalle kristillisdemokraattien puheenjohtajan Wolfgang Schäublen.

Waigel, 58, itse pani alulle hallitusremonttiarvailut, kun hän keskiviikkona kertoi, ettei hän pyrkisi enää valtiovarainministerin tehtävään ensi vuoden vaalien jälkeen. Myöhemmin Waigel kuitenkin ilmoitti, ettei hän aio erota ensi vuonna.
(STT-DPA-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme