Mainos
Mainos

Saksan hallitusrintama rakoili

Liittopäivillä äänestettiin laajaa vastustusta herättäneestä terveydenhoitojärjestelmän uudistamisesta. Uudistus on arvostelijoiden mielestä vesitetty kompromissi.

Saksan liittopäivät on hyväksynyt laajaa vastustusta herättäneen terveydenhoitojärjestelmän uudistamisen. Kymmenet hallitusrintaman liittopäiväedustajat äänestivät kuitenkin hallituksen uudistusesitystä vastaan.

Terveydenhuollon perinpohjainen uudistaminen oli yksi liittokansleri Angela Merkelin päätavoitteista, kun hän tuli valtaan vuoden 2005 marraskuussa.

Kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien yhteishallituksella on takanaan 447 edustajaa 614-jäsenisessä parlamentin alemmassa kamarissa. Terveydenhuollon uudistusta kannatti äänestyksessä kuitenkin vain 378 liittopäiväedustajaa.

Nyt hyväksytty uudistus on kompromissi, arvostelijoiden mielestä vesitetty kompromissi. Keskeinen osa uudistuksessa on rahastolla, johon työantajat ja työntekijät maksavat palkkaan sidoksissa olevaa maksua. Vakuutusmaksuja rahasto ryhtyy keräämään vuonna 2009.

Saksan parlamentin ylempi kamari, liittoneuvosto, äänestää uudistuksesta helmikuun puolivälissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme