Mainos
Mainos

Saksan junahyökkäyksessä haavoittuneet kuuluvat kiinalaiseen perheeseen

Saksan eilisessä junahyökkäyksessä haavoittui vakavasti neljä ihmistä, jotka kaikki kuuluvat samaan Hong Kongista kotoisin olevaan kiinalaisperheeseen.

South China Morning Post -lehdelle puhuneen lähteen mukaan perheen isä ja perheen tyttären poikaystävä olisivat haavoittuneet yrittäessään suojella muita perheenjäseniä.

Baijerin osavaltion sisäministerin Joachim Herrmannin mukaan kaksi perheenjäsenistä on kriittisessä tilassa.

17-vuotias afganistanilaistaustainen mies hyökkäsi kirveen ja veitsen kanssa ihmisten kimppuun junassa Würzburgin kaupungissa myöhään eilen. Poliisi ampui miehen tämän yrittäessä paeta.

Hyökkääjän huoneesta löytyi Isisin lippu

Junahyökkääjän huoneesta on löytynyt käsinmaalattu äärijärjestö Isisin lippu. Sisäministeri Herrmannin mukaan on todennäköistä, että teon motiivi on ääri-islamistinen. Silminnäkijät ovat kertoneet, että hyökkääjä huusi Allahu akbar, eli Allah (jumala) on suurin. 

Viranomaiset kuitenkin muistuttavat, että tutkinta on edelleen kesken ja mies vaikuttaa toimineen yksin.

Mies oli tullut Saksaan turvapaikanhakijana Afganistanista ilman perhettään. Hän asui sijoitusperheessä läheisessä Ochsenfurtin kaupungissa.

Hyökkäys tapahtui paikallisjunassa. Uutistoimisto DPA:lle puhuneen silminnäkijän mukaan juna näytti "teurastamolta", koska lattia oli veren peitossa. Silminnäkijän mukaan ihmiset olivat ryömineet vaunuista ja pyytäneet ensiaputarvikkeita. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme